Mjødbryggeriet Petersen og sønner

Mjødbryggeriet Petersen og Sønner

Lokal Mjød, der har vundet mange priser, også guld, i Danmark og udlandet.

Mjødbryggeriet Petersen & Sønner er grundlagt af Jørgen og hans to sønner Mikkel og Mads.

Bryggeriet er startet med kærlighed som den bærende faktor:
Kærlighed til mjød, kærlighed til råvarer af høj kvalitet, og kærlighed til idéen om en familiedrevet virksomhed, som kan være en platform for at tilbringe tid med de mennesker, som man holder af.

Bryggeriet startede sin udvikling i slutningen af 2012 og fik sine fysiske lokaler i midten af 2013. Den første bryg blev sat over i starten af 2014, og vi håber det kun er starten til mange års produktion i “Sønnernes” barndomsby, Løve på Vestsjælland.

Mjødbryggeriet Petersen & Sønner er ikke forsøget på at genskabe en historisk drik. Det er et bevis på, at mjød kan give en smagsoplevelse, som er unik i denne verden af oplevelser, og bestemt ikke har fortjent at have den tilbagetrukne og misforståede plads, som den har.

Mjød er en vinøs drik brygget med honning som hovedbestanddel, en honningvin. Den har højst sandsynligt været udbredt i det meste af verden, da man har både honning fra bier og vildtgær i luften på de fleste kontinenter. Desværre er den røget ind i den nævnte stereotype fremstilling og af uransagelige årsager næsten forsvundet fra vores nuværende madkultur.

Mjød er en eksklusiv drik alene på grund af det faktum, at bierne møjsommeligt, hver især, har fremstillet den honning som den er baseret på. Petersen & Sønner brygger efter et koncept hvor honningen bliver behandlet så nænsomt som muligt, så alle de komplekse smagsindtryk bevares i det færdige produkt. Desuden gæres og lagres der på egetræsfade for at sikre gæren de optimale betingelser, når den overlades til at skabe en mjød, der smager godt, og repræsenterer den kærlighed vi har lagt i den. Desuden bliver modningen helt unik.

Dette giver et produkt, vi kan være stolte af. Et produkt af høj kvalitet, der er fremstillet af gode danske råvarer og spændende smagsgivere fra det store udland og indland. Alt dette giver en mjød, der kombinerer honningens sødme, alkoholens skarphed og smagsgivernes interessante noter. En drik, der kan indtage uendelige udtryk alt efter hvilken honning, gær, krydderier eller frugt, der indgår i brygprocessen.

Alkoholprocenten varierer efter gærtype og honningtilsætning. For os er den rette styrke dog over 15%, da det giver et godt sammenspil mellem honningens varme og alkoholens skarphed.

Perfekt til en stund med selvforkælelse, til desserten eller som del af madlavningen.

 

Med venlig hilsen

familien Petersen

Mjødbryggeriet Petersen og Sønner
Mads Petersen
Bøstrupvej 12
4270 Høng

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

www.mjodbryggeriet.dk