Kystfisker kompagniet

Kystfisker Kompagniet

Kystfisker Kompagniet er en mindre fiskeforarbejdnings- og engrosvirksomhed, med fokus på bæredygtighed, beliggende på havnekajen i Korsør fiskerihavn. Vi er stiftet, ejet og drevet af kystfiskere med det formål at levere fisk af allerhøjeste kvalitet til fair priser, og med fuld sporbarhed, for herved at knytte en stærkere forbindelse mellem fisker og forbruger.

Vi opkøber fisk direkte fra danske kystfiskere i hele Danmark, men har især fokus på dagsfangede fisk af højeste kvalitet fra de indre farvande. Vi arbejder målrettet for at sikre fiskerne de bedste afregningspriser og minimere omkostningerne, da vi mener at forudsætningen for fremtidigt kystfiskeri, og levende havne, begynder med tilfredse fiskere.

Bæredygtighed i fiskeriet kan være en svær størrelse at forholde sig til, men hos Kystfisker Kompagniet arbejder vi ud fra en række principper, som vi mener er med til fremme og fremtidsikre et fiskeri, som er bæredygtigt - både økonomisk, samfunds- og miljømæssigt:

1) En kortere og mere transparent værdikæde fra fisker til forbruger gennem fuld sporbarhed. Vær på fornavn med din fisker.

2) Lavt energiforbrug ved brug af passive fiskeredskaber, som desuden har minimal påvirkning af havbunden og det lokale økosystem.

3) At øge den direkte tilgang af lokalt-fanget fisk af høj kvalitet og minimere transporten.

4) At sikre fiskerne en fair betaling, der afspejler deres arbejdsindsats og udgifter, for derved at få mest værdi ud af de landede fisk og sikre et levende kystmiljø.

5) At skabe en ramme, hvori både fiskere og forbrugere har en fælles interesse i at værne om fiskebestande og havmiljø. Vi arbejder tæt sammen med Foreningen For Skånsomt Kystfiskeri (FSK) og den internationale forening for kystfiskere LIFE (Low Impact Fishers of Europe), som arbejder for at forbedre vilkårene for kystfiskere over hele kloden. Kystfisker Kompagniet er desuden en del af projektet ‘Naturskånsom fisk - fra hav til tallerken’ i samarbejde med WWF
Verdensnaturfonden og FSK - et projekt, som er støttet at Villum- og Veluxfondene.


 

 

   

Kontakt:

David Lange
Tlf.: 58351218
Mail:Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
http://kystfiskerkompagniet.dk/