Velkommen til Fødevarer Lokalt

0 vare(r) 0,00 DKK
Din indkøbskurv er tom.

Gårdagergård

Frugter og bær
Hovedproduktionen på Gårdagergård er kirsebær, hvilket afspejler sig i alle de kirsebærtræer der omkranser gården. De fleste af bærerne eksporteres. En del af kirsebærrene laves til most. Både ren kirsebærmost og i blanding med æblemosten.

Men her dyrkes mere end det, for på gården dyrkes nemlig også al den frugt der bliver solgt i gårdbutikken og som nu også kan købes igennem Fødevarer Lokalt. Æbler, pærer, blommer og sødkirsebær er alle dyrket på mine jorde rundt om Gårdagergård. Blommer og sødkirsebær har den korteste sæson, og er derfor kun til salg i en afgrænset periode. Der er æbler og pærer det meste af året.

Historie
Gårdagergård er opført i 1892, og var oprindelig en proprietærgård. Dengang var der en betydelig malkekvægsproduktion, og senere svineproduktion. Da jeg købte gården i 1997, blev den drevet med helt traditionel planteavl. Så et stort arbejde lå foran mig, før Gårdagergård var den plantage jeg drømte om. Gårdens arealer blev lidt efter lidt tilplantet, og i 2006 var hele gårdens areal tilplantet, hundredevis af træer havde slået rødder på min jord. I 2007 var det tid til udvidelse. Jeg købte to mindre frugtplantager, hvoraf den ene ligger i Hemmeshøj, og den anden er min farfars gamle ejendom “Brydebjerg” i Erdrup ved Boeslunde.

Gårdagergård har fået sit eget mosteri.
I begyndelsen var jeg meget i tvivl om, hvorvidt det var muligt at lave en most, ud fra de æblesorter jeg havde, som ville give en rund og blød smag og som samtidig ville have en syrlig eftersmag, af den danske sommer… Det lykkedes!

Så nu er det muligt at købe min æblemost, som jeg synes den skal smage. Mosten er en blanding af mine sorter, og de æbler der er anvendt til mosten, er alle håndplukkede kvalitet 1 æbler, ikke nedfaldsæbler! De første produktioner af most fik jeg lavet på et mosteri “ude i byen”. Men i 2016 har jeg bygget eget mosteri på Gårdagergård, det betyder, at alle processer, fra dyrkning til det færdige produkt, foregår på min ejendom.

Min most er:
•    Koldpresset
•    U-filtreret
•    Pasteuriseret
•    UDEN konserveringsmidler og tilsætningsstoffer.

Flere slags frugtmost
Jeg har lige nu to forskellige æblemoste og flere forskellige blandinger med æble, Aronia bær og kirsebær. Jeg udvikler hele tiden mine produkter i retning af den bedste bevaring af råvarens kvalitet, næringsværdi og smag.

Velbekomme..

 

   

Kontalt:

Thomas Jensen
Gårdagervej 1
4200 Slagelse
Tlf.: +45 40538090
E-mail: thomas@gaardagergaard.dk

www.gaardagergaard.dk

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.