Hunsballe ApS

Hunsballe Aps

Hunsballe Grønt er en familiedrevet virksomhed med over 50 års erfaring i produktion af jordbær og grønsager. I dag ejes og drives virksomheden af Claus og Henriette Hunsballe, som er 2. generation.

Virksomheden er placeret på Skælskør-egnen, som er begunstiget med mange solskinstimer, hvilket er hensigtsmæssigt når man producerer frugt og grønt. Jordboniteten i dette område er også gunstig for udviklingen af smagsstoffer i rodfrugter og løg.

Jorbær fra april til 1. december

Vi har i 2012 udvidet vores overdækkede produktion af jordbær med et moderne plastik tunnel-hus. Sæsonen her er forskudt i forhold til drivhuset, og det betyder, at vi er leveringsdygtige i danske jordbær fra medio april til sidst i november.

Den jordbærsort, vi bruger i drivhuset, hedder Elsanta. De smager som ” Danske Jordbær” fra friland smager og har også samme konsistens som frilandsbær.

Vi har fra 2016 haft produktion af økologiske jordbær i drivhus. Vi er i gang med en udvidelse med økologisk produktion af flere afgrøder.

For alle jordbærrene gælder det, at vi dyrker dem under optimale klimaforhold i et moderne væksthus, hvor vi automatisk styrer temperatur, luftfugtighed og vanding. Dette modvirker svampesygdomme som meldug og gråskimmel, og betyder at brugen af kemisk bekæmpelse minimeres ( ca. med 95%).Vi benytter desuden biologiske bekæmpelsesmidler, da et væksthus giver gode muligheder for dette. Vi vander og gøder gennem drypslanger og blomsterne bestøves af bier og humlebier, som er udsat i væksthuset. Jordbærplanterne planter vi i en spagnum-blanding med kokos og små ”flamingo” stykker i en urtepotte.  Urtepotten stilles i en rende i 1,30 meters højde, for at give en god plukkehøjde. Vi opsamler regnvand fra taget til at vande jordbærrene med, og alt overskudsvand ledes til et særligt bassin og genbruges på marken i næste vækstsæson.

I væksthuset er vi uafhængige af vejret med hensyn til plukning. Dog kan det blive for varmt midt på dagen. Vi kan altid plukke når jordbærerne er modne. Vi kan plukke jordbærerne tørre og vi får aldrig regn eller voldsom blæst, som nedsætter holdbarheden og kan give mærker, revner eller ridser på jordbærerne.

Jordbærerne leveres med låg af en type så evt. fugt/dug, på grund af temperaturskift, bliver udlignet så hurtigt som muligt, uden at jordbærerne tørrer ud samtidig.

Resultatet er et jordbær, der i smag og konsistens er, som de velkendte danske jordbær, men i kvalitet og holdbarhed er de klart bedre på grund af de bedre klimaforhold. Prøv selv at smage!

Vi producerer også blåbær, konventionelle og økologiske knoldselleri og økologiske squash. Om der kommer yderligere produkter i sæson 2020 er ikke fastlagt på nuværende tidspunkt. 

 

Venlig hilsen

Claus & Henriette Hunsballe

 

Kontakt:

Hunsballe Grønt
Claus & Henriette Hunsballe
Orebyvej 80
Eggeslevmagle
4230 Skælskør
Tlf.: 40309002
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
www. Hunsballegront.dk