Kysøko -pesticidfri økologi

Kysøko logo

 

Kysøko er en økologisk frugtplantage tæt på Næstved. Vi er økologer fordi vi tror på at det er det bedste for naturen og den eneste mulige landbrugsform på langt sigt. Vi sprøjter slet ikke heller ikke med sprøjtegifte godkendt til økologisk brug. Den frugt vi dyrker er specielt beregnet til økologisk dyrkning så derfor er der en række kendte sorter vi ikke har, da de kræver heftig brug af pesticider og herbicider for at give et rimeligt udbytte.

Til gengæld smager vore æbler herligt. Vi har 16 forskellige æblesorter i fuld produktion. Tidlige æbler som Collina og Discovery. September æbler som Alkmene, Rød Aroma. De sene Holsteiner Cox, Topaz og Ildrød Pigeon, Angold, Maribelle, Rubinstep, Santana, Pinova, Vellant, Galivia, Elise... Desuden madæbler som er fantastiske til æblekage, æbleflæsk, og juleanden mm. Til en dejlig æblesnaps har vi paradisæbler.

Af pærer har vi primært Concorde, Herrepære, Fritjoif, Grev Moltke og gråpære.

Der er blommer og sød kirsebær samt solbær, ribs og stikkelsbær af mange forskellige sorter.

Vi har 83 forskellige frugtsorter heraf 60 æblesorter fordelt på 8000 træer og 1500 buske.

Vi laver den skønneste økologiske upasteuriserede gourmetæblemost af vores spiseæbler. Vi laver hver æblesort for sig, så man rigtig kan smage det æble der er mostet. Æblerne behandles så skånsomt som muligt. De moses og mostes ved lav temperatur. Den ufiltrerede most tappes og køles med det samme. Vi sælger mosten både friskpresset og frosset. Derfor er den tappet på plastflasker der tåler frost. Holdbarheden i et koldt køleskab er 6 dage. Derefter går mosten i gæring. Det kan også drikkes og mange kan godt lide den perlende ”cider”. Grunden til at vi ikke pasteuriserer er, at vi synes at der går for megen smag tabt og for meget af de 'gode' stoffer i æblerne går tabt ved den hårde opvarmning. Den frosne most kan holde i årevis i fryseren.

Vores sprøde varmetørrede æblechips og pærechips er også sortsrene. De har en kraftig smag af æble da vi anvender helt modne æbler. 

Vores motto: Intet måltid uden æbler (i sæsonen).

Mvh.

Kontakt

Susanne Hansen Anders Lindgård
Kyse Overdrevsvej 37
4700 Næstved
Tlf: 28145564
Mail:Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
http://www.kysoko.dk