Rønnely

Rønnely

Rønnely dyrker økologiske rodfrugter, kartofler, og andre grønsager, som trives godt i den inddæmmede Lammefjorddjord.

Økologi - respekt for alt levende

Rønnely har været drevet som biodynamisk brug siden 70’erne. Fra 2003 er Rønnely dog overgået til økologisk brug, efter at kravene til biodynamisk brug er blevet skærpet.

Økologisk og biodynamisk jordbrug bygger på respekt for alt levende. Jorden skal bruges uden at udpines og biologisk mangfoldighed bevares og understøttes fremfor at ødelægges ved brug af kunstgødning og sprøjtemidler. Den økologiske jordbruger udvælger afgrøder, der passer til den jordtype, man har til rådighed.

Rønnelys jorder ligger dels på bunden af den inddæmmede lammefjord, dels ”oppe på land”. På den inddæmmede Lammefjordsjord er det særlig godt at dyrke rodfrugter og Lammefjordens gulerødder og kartofler er kendt for at være nogle af landets bedste. Højere oppe dyrker vi især kål og løg. Forskellige planter har forskellige næringsbehov og tilfører også forskellige stoffer til jorden. Derfor kan man ved hjælp af sædskifte sørge for at jorden ikke udpines. Rønnely samarbejder med en økologisk kvægproducent, som sår græs og korn på noget af vores jord, mens vi dyrker f.eks. kartofler på noget af hans. På den måde kan begge parter gennemføre sædskifte med passende mellemrum. Vi samarbejder også om gødning, da vi ikke selv har dyr til at levere biologisk gødning.

Der skal luges! Fordi der ikke sprøjtes mod ukrudt, skal der lægges mange timers arbejde i lugningen. Derfor beskæftiger Rønnely hver sommer ca. 60 unge mennesker, som luger mellem de lange rækker af gulerødder, kartofler og rødbeder. Rønnely har specialiseret sig i bestemte afgrøder, som egner sig godt til at dyrkes i lammefjordsområdet.

Hvis du vil vide mere kan du besøge vores hjemmeside eller gårdbutik.

Venlig hilsen
Morten OlsenMorten Olsen

 

Kontakt:

Rønnely
v/Morten OlsenMorten Olsen
Maglebjerg 3
4520 Svinninge
Tlf:     59265658
Mobil: 21683517
e-mail:Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
www.ronnely.dk