Søborggård

Søborggaard

Søborggaards butik er et lille firma, der både er producent og leverandør af frugt og grønt. Vi afsætter frugt og grønt i egen gårdbutik, samt leverer frugt til institutioner og firmaer. Vi er vidt berømte for vores nye kartofler, som vi sælger dagligt i butikken fra maj til langt hen på efteråret. Jordbær og ærter er andre vigtige afgrøder, der sælges i maj, juni og juli.

Vi lægger megen vægt på at varerne er friske og af høj kvalitet. Kort vej fra jord til bord, samt, at vi er få beskæftiget i dyrkning og pakning, er med til at sikre denne målsætning.       

Søborggaard er en gammel fæstegård. Stuehuset er opført i 1866, og ejendommen er af Skov- og Naturstyrelsene klassificeret som “meget bevaringsværdig”.

Den 1. maj 1997 overtog vi ejendommen fra Tove Hansen, hvis familiie har haft gården i fire generationer. Der er i dag 2,2 hektar jord til ejendommen. Hertil kommer leje- og dyrkningsaftaler på ca. 3,5 hektar, heraf noget økologisk. Der dyrkes frugt og grønsager på hele arealet.

Om butikken og varerne

Butikken har eksisteret siden juni 1997 og idégrundlaget er at sælge årstidens frugt, bær og grønsager. Vi har i tidens løb prøvet mange forskellige varegrupper, og har ind imelem også haft et ret bredt sortiment, men er efterhånden vendt tilbage til det oprindelige. Vi lægger megen vægt på at varerne er friske og af høj kvalitet.

Nye kartofler og jordbær er vores vigtigste afgrøder og med salg i starten af maj, hører vi til de absolut tidligste udbydere af disse varer i Danmark. Ærter, drueagurker, asier, æbler og rodfrugter er andre vigtige varegrupper.

Vi samarbejder med en nabo, hvis ejendom har været omlagt til økologisk drift siden 1998. Her dyrkes der hovedsagelig jordbær og rodfrugter, men en mindre produktion af æbler er etableret i sommeren 2004.

 

   

Kontakt:

Søborggaards Butik

Nanna Refsgaard Hartvig og Peter Hartvig
Sorø Landevej 278
Eggeslevmagle
4230 Skælskør

E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.