Jesper Hansen

Jesper Hansen

Jeg driver 100 ha økologisk planteavl med hovedvægt på salgsafgrøder i form af korn, hestebønner, raps, kløverfrø og græsfrø. Desuden har jeg et større areal med sukkermajs (ca 6 ha) samt Hokkaido græskar (ca. 4 ha). Dertil kommer et samarbejde omring jordbær (ca. 1 ha) med en avler i nabolaget

Jeg har desuden 40 moderfår af racen Gotlandsk Pelsfår. Den primære årsag til at jeg har dem er at de fungerer som ukrudtsbekæmpelse i kløverfrø om foråret og i græsfrømarkerne om efteråret. Dertil kommer at jeg har nogle engarealer, som er vanskelige at dyrke hvor de går i løbet af sommeren og vinteren når vejret tillader det. Vinterfoder bliver høstet på engarealerne og noget af kløveren som wrap-ensilage. Derudover bliver der lavet lidt hø som suppement. Jeg bruger aldrig kraftfoder eller korn til lammene - de får udelukkende kløver og græs. (Fårene får lidt korn sidst i drægtighedsperioden og som billedet viser lidt i en spand (lokkemad) når de skal flyttes.)

Sæson for slagtning af lam er normalt fra slutningen af august og frem til slutningen af oktober. Kan ske at der er et par efternølere som ikke er klar til slagtning før end i november. Lammene bliver slagtet på Tornemark Slagteri.

Sukkermajssæsonen løber normalt fra slutningen af juli til begyndelsen af oktober

Hokkaido kan leveres fra begyndelsen af september og til ind i november.

 

   

Kontakt:

Jesper Hansen
Sorø Landevej 304, Høve
4261 Dalmose

Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tlf: 53283839