Velkommen til Fødevarer Lokalt

0 vare(r) 0,00 DKK
Din indkøbskurv er tom.

Krogagergård

Krogagergård er en økologisk gård med masser af dyr, marker og egen Gårdbutik. Her dyrker vi korn, græs, og grøntsager, samt opdrætter  kreaturer, får, lam og frilandsgrise. Vi har også forskellige kæledyr, og gården ligger skønt med det åbne landskab omkring, hvor der er et rigt dyreliv. Vores kød forarbejdes på gården af egen Slagter, og markerne leverer grøntsager, korn til foder og mel.

Grønsager
På gården producerer vi et bredt udvalg af grøntsager i den gode midtsjællandske muld; kartofler, gulerødder, selleri, jordskokker, bladbeder, rødbeder, flere slags kål, tomater, asparges, persille, squash, græskar m. fl.

Kvæg
Kvægbesætningen består af ca. 200 kreaturer, heraf 4 - 5 ammekøer og ca. 180 kalve i alle størrelser. En ammeko sørger for, at give mælk til 3-4 kalve af gangen i de første måneder af deres opvækst. Kalvene leveres fra tre andre økologiske landbrug i nærheden. Når vi modtager nye små kalve er det vigtigt, at de hurtigt falder til i de nye omgivelser. Vi har derfor udvalgt ammekøerne, så de er særligt godmodige og omsorgsfulde. De første par dage skal vi dog alligevel være tæt omkring dyrene og hjælpe med amningen. Efter 3-4 måneder har kalvene ikke længere brug for mælk, og de lukkes ud i større flokke. Herefter får ammekøerne nye kalve at sørge for.

Vi lægger stor vægt på at give dyrene de bedste forhold. Om sommeren lever de naturligvis ude på græsmarkerne og vinteren tilbringer de i store åbne stalde med dybstrøelse, hvor alle dyrene går frit omkring. Det giver stor nydelse for både dyrene og os!

Kødet                                                                                                                                         Vi vil gerne sikre en god, varieret og næringsrig kost til dyrene. Derfor fordrer vi primært med hjemmeavlet foder bestående af  græs, ensilage, og hø supleret med valset korn og en proteinrig startblanding til de små. Det giver sunde dyr og velsmagende kød. Alle tyrekalve bliver kastreret, når de er ca. 2 mdr. for sikring af en langsommere vækst, roligere dyr og bedre mere ensartet mørt kød.

Slagtning, modning og forarbejdning
Dyrene slagtes som 2-årige stude / ungokser på Mogens Nielsen Kreaturslagteri A/S i Herlufmagle ( ca. 25 km. fra gården). Efterfølgende hentes kroppene hjem og modnes  i vores eget kølerum ca. 3 uger. Korrekt modning af oksekødet er meget vigtig og noget, vi sammen med slagteren gør meget ud af, således at smag og mørhed er i top, ligesom det gør at f.eks. hakkebøffen forbliver samme størrelse efter stegning, som da den blev lagt på panden. Omhyggelig udskæring og afpudsning gør vi også meget ud af for, at få en sublim smagsoplevelse og lette tilberedningen i køkkenet.

Du kan finde mere information om produktionen og gårdbutikken på vores hjemmeside.

 

 

 

   

Kontakt

Kirsten Forsingdal og Bjarne Krog
Ørnekildevej 22
4173 Fjenneslev
Tel: 57809457/40540457
E-mail: bjarne@krogagergard.dk

www.krogagergård.dk

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.