Peberdalsgård

Peberdalsgaard

Peberdalsgaard ligger ved landsbyen Gyrstinge 10 km nordvest for Ringsted på Midtsjælland. Ejendommen, som er på 34 ha , er en gammel slægtsgård, og har været ejet af Inge-Lise og Gert Schnack Sørensen siden 1975. I 2006 blev der indkøbt Bisonkvier og tyre med det formål at skabe en levedygtig produktion baseret på salg af bisonkød og samtidig en ´besøgsgård´, hvor man kan iagttage de flotte dyr. Der er en samlet bestand på omkring 100 dyr i forskellige aldre fra de store avlsdyr på 10 år til de små kalve.

Bisonkødet

Tyrekalvene bliver slagtet, når de når en vægt på ca 500 kg, så er de mellem 2 og 3 år gamle. De bliver aflivet på marken, afblødt med det samme, og derefter transporteret til slagteri. Det giver intet stress hos dyrene, og de andre dyr i flokken lader sig ikke påvirke af det skete. På slagteriet bliver de afhudet med det samme, og tømt for indvolde. De skal nu hænge i kølerum i 15-16 dage, hvorefter kødet bliver parteret og enten frosset eller vacumpakket. Det største salg går til private kunder, men en mindre del bliver afsat til restauranter o.lig. Udover alm. udskæringer og hakket kød har vi også salg af grillpølser, spegepølser og røgvarer, (når lager haves).

Bisonkødet er særdeles velsmagende, og bliver betegnet som en mellemting mellem kalve-og hjortekød. Det har korte muskelfibre, hvilket giver en fin mørhed, det steges derfor kortere tid end alm. oksekød. Det er også fattigt på både fedt og kolesterol, som gør det til noget af det sundeste kød, man kan spise.
 
Vi holder desuden nogle arrangementer i løbet af året. I maj og august måned har vi Åbent Hus, hvor vi kører Ture i Folden blandt dyrene, med traktor og vogn. Det er oplevelsesrig tur, man er helt tæt på dyrene og får en god fornemmelse, hvordan de er at arbejde med og omgås. Der bliver solgt bisonburgere (et stort hit specielt om sommeren), grillpølser, kaffe og kage. Der er bueskydning for børn og voksne, lassokast, snobrødsbagning og andre ting. Vi arbejder løbende på at forbedre og udbygge arrangementerne. Vi tager også imod andre selskaber, store som små, som ønsker en udflugt ud over det sædvanlige. Det kan kombineres på flere måder, primært selvfølgelig med Tur i Folden, men også med ell uden grillmad.
 

 

   

Kontakt

Inge-Lise og Gert Schnack Sørensen
Peberdalsgaard
Gyrstingevej 88
4100 Ringsted

Tlf.: 40 73 53 13/57 84 53 13

E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
www.peberdalsgaard.dk