Petershave

Petershave

 

 

 

Petershave ligger dejligt ude på landet i det naturskønne område ved Tystrup- Bavelse søerne i trekanten mellem Ringsted,  Næstved og Sorø. Vi er et lille landbrug med ca. 21 ha, som dyrkes økologisk. Her trives hele familien Kristensen, Margrethe og Peter, og vores 3 drenge, Mathias, Daniel og Andreas, plus 2 dalmatinerhunde, 6 heste, adskillige katte, jerseyerne, fårene, grisene og al fjerkræet i skøn harmoni med naturen.

Vores passion er kød fra dyr, som har haft et godt og så naturligt et liv som muligt med så naturlig et foder, som de selv ville finde, hvis dyrene levede vildt i naturen. Dyrevelfærd og trivsel er en mærkesag for os. Foldene er store og dyrene kan altid bevæge sig frit rundt, - de har enten hytter, klimatelt eller løsdrift til fri afbenyttelse som læ for vejr og vind. Ingen dyr står på stald hos os om dagen og vi har stort set ikke brug for dyrlægen andet end til vaccinationer:)   Og vi tror på at trivslen kan smages...

”Vi producerer ”Velfærdsdelikatesser” i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse og de dyr vi har er primært af Gamle Danske Husdyrracer som Sortbroget Gl. Dk. Landracegris, Gl. Dk. Landrace ænder og gæs og så giver vi Jersey tyrekalve et værdigt liv sammen med en amme-tante (jerseyko) i stedet for at de bliver aflivet som et affaldsprodukt hos mælkeproducenten, som det desværre sker flere stede.

Vi har også Gotlænder får, hvor lammekødet også sælges som ”Velfærdsdelikatesser”. Gotlænder fåret er egentlig et pelsfår, men kødet udemærker sig ved at være kort fibret og meget smagfuldt og mørt, på samme måde som Jerseykvæget er kort fibret i kødet og derfor mere mørt end decideret kødkvægs kød.

Vi har også ænder af flere forskellige racer, idet and ikke smager ens. Smag og mørhed varierer efter race, derfor har vi udover Gl. Dk. Landrace ænder også Rouhen, som er en fransk kødand, vi har moskus ænder også kalder Berberi anden, samt Vildænder af en god størrelse (ca. 2 kg). Ønskes der andre anderacer kan de tages ind på bestilling, minimum 5 mdr. før slagtning og leveringsdato.

Ønskes store partier (stk. 10-100) af and gøres det kun på forudbestilling med depositum i foråret. Slagtning af ænder foregår under stalddørs reglementet, hvor anden bliver slagtet og plukket på ejendommen og sælges med indmad i som køber selv tager ud. Kursus i udtagning af indmad gives på timebetaling.  (udtagning tager fra 2-5 min. pr. and alt efter erfaring i arbejdet)

Af gås har vi Gl. Dk. Landrace gæs, i 2014 er der ikke nogen til levering. ”

 

 

 

 

 

 

   

Magrethe og Peter Kristensen
Øllemosevej 10
4250 Fuglebjerg

Tlf.: 42291516
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

http://petershave.dk