Velkommen til Fødevarer Lokalt

0 vare(r) 0,00 DKK
Din indkøbskurv er tom.

Askvad Skovgård Økologi

Askvad Skovgård Økologi er et familiebrug på 28 ha i nærheden af Jyderup. Her holder vi grise af  Den Gl Landrace og sortbrogede grise.

Den sortbrogede landrace er den mest oprindelige form for svin vi har i Danmark. Racen adskiller sig fra moderne grise på mange områder, blandt andet har de halstitter. Deres kødsætning er markant anderledes, mørkere, mere fedtmarmoreret og fedtet er af en helt anden kvalitet. Flæskesværene bliver bare bedre!

Hos os prioriterer vi dyrevelfærd og natur højest, og det betyder helt konkret at dyrene går ude det meste af tiden, lever af naturligt foder, og får lov til at leve i flokke af en passende størrelse. Foderet er økologisk. Grisenes foder suppleres med fri adgang til naturgræs, bog, agern, nedfaldsfrugt og hø.

Der slagtes løbende efter bestilling i hele og halve dyr. En hel gris vejer ca 40kg.

En halv gris består af en portion hakket kød, flere stege der kan skæres ud i mindre stykker, mørbrad, koteletter og snitschler. Antallet varierer efter grisens størrelse. Forboven kan enten være udskåret traditionelt og bruges til simreretter eller hakkes. Hakket kød fra disse grise kan laves til fantastiske frikadeller.

Jeg vil gerne anbefale at få røget skinker og bacon, da fedtets unikke egenskaber virkelig kommer til deres ret på denne måde. Der kan også bestilles spegepølse.


Askvad Skovgård Økologi
Hallebyorevej 23
4450 Jyderup
Tlf: 22275825
Mail: askvadskovgaard@outlook.dk

 

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.