Ostebørsens gårdmejeri

Ostebørsens Gårdmejeri

Hos Ostebørsen brænder vi for at genoplive det gamle og stolte mejerihåndværk, som i generationer har givet danskerne formidabel ost og mælk. Derfor har vi åbnet vores eget gårdmejeri i Vemmelev.

Køerne lever af græs og hø
Vores frisktappede mælk hedder Græsmælk fra Tude Ådal. Det gør den, fordi mælken stammer fra køer, som lever af græs og hø. Få kilometer fra Ostebørsens Gårdmejeri ligger Tøvestensgaarden. Her går de køer, som producerer mælk til os. De får ikke kraftfoder eller ensilage. Om sommeren græsser malkekøerne på engarealer i Tude Ådal nær Vikingeborgen Trelleborg. Om vinteren får de hø fra selv samme arealer. Engarealerne i Tude Ådal er et fantastisk spisekammer, da fredningen af området begyndte allerede i 1873.

Smagen af Tude Ådal
Ved at give køerne det de er skabt til, får vi glade dyr og en optimeret balance mellem omega-3 og omega-6 fedtsyrer i mælken. Desuden kommer mælken og osten til at smage af de vilde urter, som dyrene spiser på engarealerne i Tude Ådal. Du vil derfor også opleve, at smagen skifter henover sæsonen.

Fra græsstrå til færdig ost
Vi mener, at du skal vide, hvordan og hvor mælk og ost bliver produceret. Derfor arbejder vi tæt sammen med Tøvestensgaarden, som leverer alt vores komælk. Det giver dig mulighed for at opleve lokal fødevareproduktion på nært hold. På Industrivænget 14 har du mulighed for at følge mælkens vej gennem mejeriet. Besøg os i butikken og se hvordan vi arbejder i mejeriet.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt:

Ostebørsen
Henrik Møller Kastrup
Industrivænget 14
4241 Vemmelev
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
58500016
https://www.osteborsen.dk/