Søtoftes Gårdmejeri

 

Produkter: mælk, yoghurt og drænet yoghurt.

På Søtoftes Gårdmejeri forarbejder vi mælken fra vores lille flok malkekøer. Køerne fodres udelukkende med græs, hø og græsensilage og malkes ude på marken i en åben og mobil malkestald. Vi deler mælken med kalvene, og lader dem gå med deres mødre i min. 3 mnd (normalt fjernes kalven inden for 24-48 timer).

Mælken behandles så skånsomt som muligt. Det vil sige, at vi hverken standardiserer, homogeniserer eller pumper mælken unødvendigt. Det som kommer i flasken er hverken skummet, sød eller let, men det indhold af fedt som køerne helt naturligt kan levere. Det betyder også, at mælken vil variere henover året.

Yoghurten er den samme ubehandlede mælk som er fermenteret og håndrørt. Fermenteringen foregår over fire timer med en type af termofile mælkesyrebakterier som giver en god syre og meget smag. Den "Drænede Yoghurt" er selv samme yoghurt blot drænet i store lærredssække for at få ca. 40% af vallen fra og en mere koncentreret yoghurt.

Vi leverer onsdag. Vi kan levere i 1L retur-glasflasker eller 5L plastikspande. Plastikspandene bliver henover vinteren udskiftet til retur-ståljunger. Returemballage tillægges pant.

Vi har et ønske, om at få den ugentlige mængde mælk til at gå op, for at undgå spild. Derfor håber vi på, at lave forholdsvist faste aftaler.

Mvh.
Michel Poulsen, Søtoftes Jordbrug

 

Kontakt:

Michel Poulsen
Søtoftevej 74
4100 Ringsted
Tlf:     27202878
Email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Facebook