Velkommen til Fødevarer Lokalt

0 vare(r) 0,00 DKK
Din indkøbskurv er tom.

Tvedemose Champignon

Tvedemose Champignon blev startet af den nuværende ejer Jens Christian Hansens far, farfar og morbror i 1963. Gennem 50 år og 3 generationer har familien Hansen på Tvedemose oparbejdet en særlig viden om dyrkning og forarbejdning af champignoner. Tvedemose ligger placeret på Sydsjælland midt imellem Næstved, Vordingborg og Præstø. Da virksomheden startede ud i 1963 fremstillede Tvedemose Champignon 30 tons champignon om året.

Tvedemose står for god dansk kvalitet og er leveringsdygtige i champignon, enoki, kejserhatte og portobello. Vi har et stort økologisk sortiment.

I dag bliver der fremstillet 1.000 tons champignon og 15 tons specialsvampe om året. Der plukkes hver dag året rundt og medarbejderstablen tæller 40 fastansatte. Derudover er 60 ungarbejdere i alderen 15-20 år ansat til plukning i helligdage og weekender.

Vidste du at:

-   Vores champignon bliver dyrket på hestegødning og hvedehalm
-   Vores økologiske champignon bliver dyrket på kyllinggødning og økologisk hvede/rughalm
-   En champignon fordobler sin volumen på et døgn
-   Champignoner har omvendt fotosyntese lignende menneskers, og forbruger kulhydrat og
    proteiner
-   Én hest producerer ca. 20 kg hestegødning om dagen, hvilket rækker til 2 kg champignoner
-   Den største champignon vi har plukket vejede 3,8 kg og var på størrelse med en basketbold
-   Romerne betragtede svampe som “Mad for Guderne”, og var overbeviste om at svampens
    egenskaber skabte stærkere mennesker

På vores hjemmeside kan du finde opskrifter og inspiration til anvendelse af de foskellige svampe.

Venlig hilsen
Tvedemose Champignon


   

Kontakt:

Jens Christian & Kirsten Hansen Tvedemosevej 2
Snesere 4750 Lundby
http://tvedemose.dk/

E-mail: kirsten@tvedemose.dk
Tlf.: +45 5599 0233
Fax: +45 5594 2401
Mobil: +45 2129 8684

9 vare(r)

Sorter faldende

9 vare(r)

Sorter faldende